Kūrybinė vaizduotė – štai visų išradimų pagrindas. (Nikola Tesla)

Kūrybinė vaizduotė – štai visų išradimų pagrindas. (Nikola Tesla)

2022 m. birželio 5 d., sekmadienis

Didelis būrys pirmokų su savo mokytojomis išsiruošė į paskutinę kelionę pirmoje klasėje. 1c ir 1d klasių mokiniai pirmiausiai aplankė istoriškai Lietuvai patį svarbiausią Kauno aerodromą. Čia visi klausėsi istorijų apie garsiausius Lietuvos lakūnus Steponą Darių ir Stasį Girėną ir galėjo patys pamatyti legendinio "LITHUANICA" lėktuvo kopiją. Apžiūrėjo ir daugiau Lietuvos aviacijos muziejaus eksponatų.
Po šios pamokos vyko į vaikų pramogų centrą "CurioCity"- miestą smalsiems vaikams. Pirmiausiai susipažino, kaip reikia teikti pirmąją medicinos pagalbą žmogui, ką daryti, kai įsipjauni, susilaužai ar įgelia kažkoks vabzdys, kaip išsikviesti pagalbą. Vėliai vaikai įvairiose edukacinėse erdvėse žaisdami galėjo susipažinti su greitosios pagalbos, policijos ekipažo iššūkiais, kaip narplioti detektyvines situacijas, pabūti gaisrininkais, įveikti įvairius kliūčių ruožus, pabuvoti radijo laidų įrašų studijoje, pamuzikuoti įvairiais instrumentais. Visi žaisdami daug patyrė teigiamų emocijų, sužinojo, įveikė įvairias užduotis. Tame "mieste" vyko pažintis su daugeliu profesijų.
Negalėjo išvykti iš Kauno neaplankę dar vienos istorinės Lietuvai vietos- Kauno pilies, Nemuno ir Neries santakos.
Kaip smagu buvo girdėti vaikų gerą nusiteikimą visos kelionės metu. Mažieji pirmokai tikrai siekia kuo daugiau pažinti ne tik pamokose iš vadovėlių, bet ir tokių kelionių metu.
Dėkojame mokytojo padėjėjai Genovaitei Gecevičienei, pailgintos darbo dienos grupės auklėtojai Kristinai Miškinienei.
Mokytojos Virginija Kuncienė ir Eurika Turčinienė

















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą