Kūrybinė vaizduotė – štai visų išradimų pagrindas. (Nikola Tesla)

Kūrybinė vaizduotė – štai visų išradimų pagrindas. (Nikola Tesla)

2023 m. gegužės 21 d., sekmadienis

         Gegužės 17 dieną mokyklos STREAM modulio "Gamtos mokslai: stebėjimai, tyrinėjimai, eksperimentai"  grupė 5-6 klasių ir 3d klasės mokinių dalyvavo bendrojo ugdymo Šaltinio/ių vardą turinčių mokyklų mokytojų ir 1-8 klasių mokinių respublikinėje konferencijoje "Tiriu. Atrandu. Dalinuosi." Mokinės Eva (5a kl.), Emilė (5a kl.), Paulė (6d kl.) ir Ema (6d kl.) skaitė pranešimą "Tvarumas. Oras, kuriuo kvėpuojame". Mokines ruošė Mokytojos Rasa Kižienė ir Ramunė Raguckienė. 3d klasės mokytojos Irenos Raulinavičienės vadovaujami mokiniai Aistė, Janina ir Joris pristatė savo sukonstruotus robotukus ir pademonstravojų jų veikimą, papasakojo apie kitas savo STREAM veiklas - robotų konstravimą ir programavimą. Mokiniai įdėmiai išklausė kitų mokyklų mokinių pranešimus, dalyvavo edukacijose " Itališka pica" ir "Mokslo šturmas". 
      Mokyklos STREAM dalykų mokytojos Rasa Kižienė, Ramunė Raguckienė ir Angelė Grigonienė konferencijos sesijos mokytojams metu skaitė pranešimus apie mokykloje vykdomas STREAM modulių veiklas, dalijosi savo darbo patirtimi ir sėmėsi naujų idėjų iš kitų pranešėjų. Pradinių klasių mokytoja Rasa Barnauskė skaitė vaizdo pranešimą "Šviesplunksnės". 
     Dėkojame Raseinių Šaltinio progimnazijai ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybai už įdomią ir puikiai suorganizuotą respublikinę STREAM konferenciją.













Komentarų nėra:

Rašyti komentarą