Kūrybinė vaizduotė – štai visų išradimų pagrindas. (Nikola Tesla)

Kūrybinė vaizduotė – štai visų išradimų pagrindas. (Nikola Tesla)

2016 m. kovo 30 d., trečiadienis

Tarpmokyklinė 6-ųjų klasių matematikos viktorina

               Kovo 16 dieną vyko tarpmokyklinė 6-ųjų klasių matematikos viktorina. Joje dalyvavo aštuonių mokyklų: Panemunės, Likiškėlių, Vidzgirio, Volungės, Dzūkijos, Dainavos, Piliakalnio pagrindinės mokyklos ir Šv. Benedikto gimnazijos komandos.

Konkursą organizavo Šaltinių pagrindinės mokyklos mokinių komanda, vadovaujama matematikos mokytojų. Prieš prasidedant viktorinai, pianinu grojo 6b klasės mokinys Vakaris, dainavo 8a klasės mokinės Vakarė su Lukrecija.






Komandas sudarė po penkis narius. Viktorina vyko keturiais etapais. Pirmajame etape komandos gavo po 10 lengvų, bet kartu ir įdomių užduočių bei 12 minučių joms išspręsti. Antrajame etape laukė penki labai sunkūs uždaviniai, kurių galutinius rezultatus reikėjo suvesti į planšetinį kompiuterį. Trečiajame etape mokiniai pasitikrino, kaip moka matematikos formules ir taisykles. Ketvirtasis etapas buvo pats smagiausias ir įdomiausiais, nes reikėjo sudėlioti  figūrą iš kelių duotų geometrinių figūrų.
            Geriausiai sekėsi Dzūkijos pagrindinės mokyklos komandai. Tačiau visiems buvo labai smagu ir įdomu susirungti su bendraamžiais iš kitų mokyklų. Dėkojame visų dalyvavusių mokyklų mokiniams ir mokytojams.
                                                                                      Vakarė Saulėnaitė, 6b klasė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą