Kūrybinė vaizduotė – štai visų išradimų pagrindas. (Nikola Tesla)

Kūrybinė vaizduotė – štai visų išradimų pagrindas. (Nikola Tesla)

2016 m. vasario 25 d., ketvirtadienis

Simultano varžybos su Lietuvos šaškių federacijos prezidentu

Vasario 25 d. Alytaus Šaltinių pagrindinėje mokykloje lankėsi Mažųjų kultūros sostinių judėjimo iniciatorius, projekto „Naisių vasara“ sumanytojas ir mecenatas, fondo „Švieskime vaikus“ steigėjas bei Lietuvos šaškių federacijos prezidentas Ramūnas Karbauskis.


Atvykęs mecenatas pirmiausia sudalyvavo šaškių turnyre. Tiesa, varžybos buvo neįprastos – 25 9–10 klasių mokiniai prieš vieną  svečią. Toks žaidimas vadinamas simultano vardu.
Su pačiu Lietuvos šaškių federacijos prezidentu nepraleido progos sužaisti ir, beje, laimėti mokyklos direktorius Alfonsas Lietuvininkas. Tiesa, gana sėkmingai – lygiosiomis – su svečiu sulošė ir 10a kl. mokinys Laurynas Stanevičius. 



„Žaisdami šaškėmis su ponu Ramūnu Karbauskiu tikėjomės bent vienos pergalės, tačiau  teko pripažinti, jog svečiui lygių nėra. Žinoma, buvo labai įdomu žaisti, išbandyti save – juk ne kiekvieną dieną tenka galimybė sužaisti su šaškių žaidimo profesionalu,“ – pasakojo 9 klasės mokinė, mokinių tarybos pirmininkė Gabrielė Tarasevičiūtė.


Vėliau Ramūnas Karbauskis aštuntųjų klasių mokiniams pasakojo apie blaivybės propagavimą, pasidalijo savo gyvenimo filosofija, pasiekimais. Svečias akcentavo, kad  visos svajonės gali tapti realybe, jei tik įdėsime pastangų, būsime drąsūs ir ryžtingi. „Mes turime atpažinti vidinius priešus ir imtis prasmingos kūrybos, kad visiems būtų gera gyventi Lietuvoje“, –  kalbėjo Ramūnas Karbauskis.


Mecenatas taip pat papasakojo apie festivalio „Naisių vasara" projektą, kuriuo siekia pakeisti alkoholio prekybininkų formuojamą Lietuvos festivalinę kultūrą. Pastarasis festivalis tapo didžiausiu ir blaiviausiu renginiu visoje Lietuvoje – antrąjį liepos savaitgalį Naisiai sukviečia dešimtis tūkstančius šeimų iš visų Lietuvos kampelių.
Džiaugiamės ne tik gautomis dovanomis – diskais „Beprotiškai fantastiškos Maestro Vytauto Kernagio dainos“, knygomis „Spalvota laimės formulė“ – bet ir neįprastai prasminga popiete.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą