Kūrybinė vaizduotė – štai visų išradimų pagrindas. (Nikola Tesla)

Kūrybinė vaizduotė – štai visų išradimų pagrindas. (Nikola Tesla)

2016 m. vasario 28 d., sekmadienis

Virtualūs atomų ir molekulių modeliai

 Integruotose chemijos ir informacinių technologijų pamokose aštuntokai, naudodamiesi http://gamta7-8.mkp.emokykla.lt  svetaine, įtvirtino žinias apie medžiagų susidarymą. Mokiniai dirbdami poromis ne tik sukūrė virtualius atomų, molekulių modelius, bet ir galėjo pamatyti realybėje net pro galingiausius mikroskopus nematomus medžiagų sandaros vaizdus. 
     Savo žinias apie medžiagų sandarą mokiniai pasitikrino elektroninėje erdvėje, atlikdami vaizdingą testą. Aštuntokai ne tik džiaugėsi akimirksniu gautu žinių įvertinimu, bet ir turėjo galimybę dar kartą atkreipti dėmesį į sudėtingesnius klausimus. Svarbu, kad klaidos nesikartotų, tad jas pataisė, o kad labiau įsidėmėtų, klaidoms taisyti panaudojo komikso kūrimo programėlę.
   Veikla, pasinaudojant virtualia mokomąja svetaine, gera tuo, kad leidžia mokytojui pačiam susikurti pamoką: pasirinkti keletą programėlių bei, atsižvelgus į laiko trukmę ir klasės mokinių gebėjimus, perkurti  testus. Interaktyvi veikla labiau sudomina mokinius, skatina spręsti problemas savarankiškai bei kūrybiškai.

Chemijos vyr. mokytoja Snieguolė Revuckaitė






1 komentaras: